Copyright 2024 - Custom text here

Вебінари травень-червень 2021

Запрошуємо могилянських викладачів, студентів, випускників, аспірантів та дослідників взяти участь у циклі заходів від Наукової бібліотеки Національного університету "Києво-Могилянська академія" та Центру наукометріі та цифровоі підтримки досліджень НаУКМА.

Заходи відбуватимуться у MS Teams.  Для отримання посилання просимо Вас зареєструватися. Форма реєстрації: https://bit.ly/3tLbsS1

 Лектор: Олександра Ярошенко. Aleksandra Yaroshenko, керівник напряму е-ресурсів та цифровоі підтримки досліджень. Всі вебінари відбуватимуться у MS Teams.

 

25 травня, 16:00-17:00 - Dimensions Plus в НаУКМА: публікації, гранти, патенти

 

На вебінарі буде розглянуто основи роботи з базою даних Dimensions - проектом організації Digital Science (Лондон, ВБ) - це інформаційно-дослідна система, яка полегшує пошук та доступ до найрелевантнішої інформації, аналіз академічних та більш широких результатів досліджень. Розроблена у співпраці з понад 100 провідними науково-дослідними організаціями по всьому світу, вона вперше об'єднує понад 128 мільйонів публікацій, грантів, журнальних політик, даних та показників, що дозволяє користувачам досліджувати понад 4 мільярди зв’язків між ними. Dimensions Plus - розширена версія, доступна в НаУКМА за передплатою, через програму Research4Life. Доступ до Dimensions Plus - через програму Research4Life, що передплачена в НаУКМА. Учасники вебінару здобудуть навички, необхідні для дослідницької роботи з базою даних Dimensions та Dimensions Plus: пошук та аналіз публікацій, грантів, патентів, пошук повних текстів, наукометричні показники Dimensions та Altmetric.

https://www.facebook.com/events/187046333281733/

 

1 червня , 16:00-17:00  – ScienceDirect: основи роботи з електронними книгами

Протягом всього 2021 року користувачі бібліотеки НаУКМА мають змогу читати та завантажувати повні тексти понад 39 тис. електронних книг одного з провідних видавництв світу Elsevier, які доступні на платформі ScienceDirect. На платформі ScienceDirect доступні повні тексти книг з технічних та природничих наук (хімія, матеріалознавство, математика, комп'ютерні науки, фізика та астрономія, біологія, біохімія, генетика та молекулярна біологія, екологія, імунологія та мікробіологія), суспільних та гуманітарних наук (історія, лінгвістика, бізнес, управління та бухгалтерський облік, економіка та фінанси, психологія, юридичні науки, соціологія та політологія). На вебінарі буде розглянуто правила успішного пошуку та користування базою ScienceDirect. Учасники вебінару навчаться самостійно здійснювати вхід до платформи на кампусі та віддалено, проводити простий та розширений пошук за допомогою логічних операторів, працювати з повними текстами.

https://www.facebook.com/events/520141599003990/

 

8 червня, 16:00-17:00  - EBSCO Communication Source: доступ до лінгвістичних та комунікаційних досліджень

 

Дослідження з лінгвістики, вивчення засобів масової інформації, теорії комунікацій, організаційного спілкування стали доступними в НаУКМА через наукову базу даних EBSCO Communication Source. Доступ до ресурсів став можливим завдяки Проекту "University Partnership for Pre-Service Training in Government Communications" для Києво-Могилянської школи врядування, який виконується за підтримки US Department of State Federal Assistance Award Університетом Індіани Блумінгтон, США і НаУКМА. Ця база даних містить більш ніж 360 унікальних повнотекстових наукових журналів закритого доступу та тематичний тезаурус для перегляду предметів, що містить 11000 термінів. В тому числі, доступні такі журнали: Bilingualism: Language & Cognition (Cambridge University Press); Harvard International Journal of Press/Politics (Sage Publications Inc.); Language & Cognition (De Gruyter); Management Communication Quarterly (Sage Publications Inc.), Television & New Media (Sage Publications Inc.) та ін. Повні тексти доступні різними мовами: англійською, іспанською, португальською, турецькою, французькою, німецькою, італійською та ін. Учасники вебінару навчаться самостійно здійснювати вхід до платформи EBSCO на кампусі та віддалено, проводити простий та розширений пошук в EBSCO Communication Source за допомогою логічних операторів та спеціальних символів, працювати з повними текстами та інструментами для правильного цитування.

https://www.facebook.com/events/5459786287427336/

 

15 червня, 16:00-17:00  - Research4Life в НаУКМА: доступ до академічного рецензованого контенту

 

Research4Life – платформа, яка об’єднує п'ять програм - Hinari, AGORA, OARE, ARDI та GOALI - які надають доступ до академічних та професійних рецензованих текстів, зокрема доступ до 100 000 провідних журналів і книг у галузі охорони здоров'я, сільського господарства, навколишнього середовища, прикладних наук та правової інформації: «Дослідження в галузі охорони здоров’я» (Hinari), «Дослідження в сільському господарстві та харчових технологіях» (AGORA), «Дослідження в галузі довкілля» (OARE), «Дослідження розвитку та інновацій» (ARDI) та «Дослідження з правосуддя» (GOALI). Учасники вебінару дізнаються про пошук наукової літератури з допомогою програми Summon, пошук повних текстів статей та книг, додаткові енциклопедичні та довідкові матеріали, що доступні через програму Research4Life.

https://www.facebook.com/events/947800236037163/

ПОШУК

f t g m